Времето на 25 октомври: Дъжд, сняг и ниски температури
Времето на 25 октомври: Дъжд, сняг и ниски температури / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

През следващото денонощие, под влияние на преминаващ през южните райони на Балканския полуостров и Егейско, към Черно море средиземноморски циклон, метеорологичната обстановка в страната отново ще се усложни, съобщиха от НИМХ.

Започналите от югозапад валежи ще обхванат страната. Дъждът в Северна България и високите полета ще премине в сняг. Значителни ще бъдат валежите в Южна България, а слаби или почти без валежи ще бъде по поречието на река Дунав. Ще бъде ветровито. С умерен, в Дунавската равнина и Източна България и силен североизточен вятър ще нахлува студен въздух.

В по-голямата част от страната сутрешните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, в югоизточните райони и по крайбрежието на морето - до 10-12 градуса, а през деня ще се понижават. През нощта срещу неделя в северозападната половина от страната валежите ще спрат, а югоизточната половина - ще продължат.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг и намалена видимост. Значителни ще бъдат количествата, главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще има снежни виелици, а по планинските проходи ще се образуват и навявания. Температурите ще се понижават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 1 градус, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно, главно по южното крайбрежие валежите ще бъдат интензивни. Ще духа силен североизточен вятър.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg