Изложба на проф. Пламен Легкоступ в галерия „Димитър Добрович“
Изложба на проф. Пламен Легкоступ в галерия „Димитър Добрович“ / Община Сливен

За първи път в сливенската художествена галерия „Димитър Добрович“ ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Пламен Легкоступ показва свои творби – живопис и компютърна графика на дигитален печат. Изложбата, която беше открита вечерта на 23 октомври, е под надслов "Средновековни притчи". Тя е част от програмата на община Сливен за честване на празника на града – Димитровден.

Изложба на проф. Пламен Легкоступ в галерия Димитър Добрович
netinfo

„С удоволствие приех поканата да направя тази изложба за празника на Сливен. Нарекох я „Средновековни притчи“, защото притчата е кратък нравоучителен разказ, от който всеки може да извлече поука за себе си. Надявам се всеки да намери интересното за себе си”, каза художник Пламен Легкоступ при откриването.

Изложба на проф. Пламен Легкоступ в галерия Димитър Добрович
netinfo

Ректорът на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" има научни разработки в сферата на теорията, методиката и историята на изобразителното изкуство. Автор и съавтор е на 8 монографии, над 20 учебници и учебни помагала, студии и статии в специализирани издания, дисертационен и хабилитационен труд. Творческите му търсения са в областта на живописта, графиката, скулптурата и илюстрацията. Има над 70 самостоятелни изложби в България, Франция, Австрия, Белгия, Русия, Германия, Швеция, Сърбия, Черна гора, Македония. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия – София, на художествените галерии във Велико Търново и Разград, на културния център A.M.O.R.C. в Париж, Франция; на Българския културно-информационен център – Москва, Русия; фондация ”ARTKIBIUS” – Белгия и на редица частни колекции в страната и чужбина. Съпътстваща изложбата програма изпълни сливенски колектив на Съюза на съотечествениците - вокална група „Росиянка”, с ръководител Владимир Терешчук.