Домът на хумора и сатирата – сред българските символи
Домът на хумора и сатирата – сред българските символи / netinfo

Излезе от печат второто издание от популярната кампания „Българските символи – това е България”. То е посветено на красотите на страната ни и огромния потенциал на българските региони – природни забележителности и феномени, културно-исторически паметници и артефакти от различни епохи, музеи, църкви и манастири. Луксозното издание е с твърда корица, голям формат и съдържа 420 страници с текстове и цветни фотоси на най-добрите и интересни обекти от 6-те обособени региона на страната. На страниците, отделени за Северния централен регион, е поместена обширна информация за забележителностите на Габрово и Габровска област.

Музеят „Дом на хумора и сатирата” е представен на две страници с текст и фотоси, предоставени от екипа на Веселата къща. Накратко са описани историята, целите, постоянните експозиции, атракциите, богатите фондове, разностранната дейност и най-мащабните изяви на ДХС, допълнени с полезна информация, представляваща интерес за туристите и ценителите на хумористичното изкуство.

Статията е онагледена с фотоси от Парка на смеха, изложбените зали, забавните кътове и атракции, паметника на габровската котка с отрязана опашка.

Националната кампания „Българските символи” придоби всеобща популярност сред българите както в България, така и далече зад пределите на родината ни. Повече от един милион българи станаха съпричастни и гласуваха за определяне на българските символи, които да ни представят пред света.  Кампанията е в подкрепа на по-добрия имидж на страната ни, от който безспорно имаме нужда и цели да ни научи да познаваме повече страната си, да имаме по-високо национално самочувствие, да превърнем България в добро и достойно място за живеене, а не място единствено за завръщане...” пишат организаторите в предговора към изданието.

Дарина Маринчевска, Музей „Дом на хумора и сатирата” – Габрово

Домът на хумора и сатирата  сред българските символи
netinfo