10-годишно момиченце е в кома след падане от втория етаж
10-годишно момиченце е в кома след падане от втория етаж / снимка: БГНЕС, архив

10-годишно момиче е с опасност за живота, след като е паднало от втория етаж на Дом за деца и младежи с умствена изостаналост в Берковица.

Сигналът за инцидента е получен вчера в 6.40 ч. в полицията в Берковица. Съобщено било за дете в безпомощно състояние, лежащо на земята в двора на социалния дом в Берковица, пише „24 часа”.

Установено е, че настаненото в дома момиче е паднало от прозорец на стаята, в която е било настанено. Помещението се е намирало на втория етаж на сградата на социалния дом, на височина 7,70 м. Момичето е настанено в дома с диагноза. Вследствие на инцидента пострадалата е получила тежка черепно-мозъчна травма, изпаднала е в състояние на кома и е с опасност за живота. Оказана й е спешна медицинска помощ във Спешния център в Берковица.

По предварителни данни на медицинските лица състоянието на момичето е тежко и е започнало да проявява признаци на мозъчна смърт. Впоследствие пострадалата е транспортирана и хоспитализирана в многопрофилната болница в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление на полицията в Берковица.