Увеличават заплатите на работещите в общинска администрация
Увеличават заплатите на работещите в общинска администрация / Дарик Сливен, архив

През октомври се увеличават средствата за работната заплата в тазгодишния общински бюджет в администрацията в Сливен. Така основната минимална работна заплата става над 480 лева.

Промяната е в изпълнение на решение на Общинския съвет от последното заседание през септември и е съобразена със свободния за разпределяне паричен поток.

Повече от 8 години работните заплати на служителите на структурните звена в общинската администрация не са променяни, уточниха от общинското ръководство. Сега се предоставя възможност както в общата администрация, така и в специализираната администрация и населените места възнагражденията да се коригират. Целта е да се повишат заплатите на служителите, получавали минимална или близка до минималната работна заплата.

Общинската администрация има право в следващия бюджет за 2015 година да планира отново увеличение на работната заплата на служителите в общинската администрация в зависимост от постъпленията на бюджетни средства и изменение на нормативната уредба.

 

Работните заплати ще бъдат начислени през месец ноември 2014 година с включени начисления и за месец октомври 2014 година.