Дарик Добрич е сред отличените с годишните награди за духовност на общината
Дарик Добрич е сред отличените с годишните награди за духовност на общината / Дарик Добрич, архив

Екипът на Дарик радио Добрич е сред наградените с годишните призове на община Добрич в областта на културата и науката, които ще бъдат връчени на тържествена церемония по отбелязването на Деня на будителите – 1 ноември.  Регионалната станция на Дарик в Добрич получава грамота за принос  в културата и науката и по повод 20-годишния си юбилей.

Годишната колективна награда за духовност се присъжда на Художествената галерия в Добрич, индивидуалният приз отива при историка Борис Спасов, който е номиниран от читалище „Романо дром”. Наградата за млад творец печели Стоян Стоянов.

Грамоти за принос в областта на науката и културата получават още вестник „Добруджанска трибуна”, който тази година отбеляза 70-годишен юбилей, Регионален исторически музей – Добрич, Дамска хорова формация „Мистика”, проф.Маргарита Нанкова, педагогът Здравко Тошев, гл.ас.д-р Красимира Михайлова, гл.ас.д-р Владимир Демирев.

Комисия, назначена със заповед на кмета Детелина Николова и председателствана от зам.-кмета по „Хуманитарни дейности” Камелия Койчева определи наградените сред общо 17 номинации.

Годишните награди „Добрич" в областта на културата и науката ще бъдат връчени на тържествена церемония на 31 октомври от 11.00 часа в огледална зала „Нели Божкова".