Две работни места в администрацията на Областния управител по програма Старт в кариерата
Две работни места в администрацията на Областния управител по програма Старт в кариерата / DarikNews.bg, архив

Четиринадесет кандидата искат да започнат професионалния си стаж в Областна администрация - Габрово. Толкова са одобрените висшистите на възраст до 29 години, които са подали документи за участие в Националната програма „Старт в кариерата” като са посочили областната администрация като желано място за работа. След като преминаха няколкомесечна процедура, провеждана от Агенцията по заетостта и Бюро по труда – Габрово, на 4 ноември от 10.00 часа кандидатите ще се явят на интервю в Областната администрация, като ще се борят за две заявени места.

В национален мащаб програмата се изпълнява за 13-та поредна година. Общо 10 323 младежи са участвали в „Старт на кариерата” от 2002 до 2013 г., като около 50% от тях са останали на работа в публичната администрация или са си намерили работа при друг работодател вследствие на придобития професионален опит, обобщават от ведомството

На висшистите до 29-годишна възраст ще бъде дадена възможността да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в рамките на 9 месеца. Програмата им осигурява месечно възнаграждение в размер на 400 лева, както и изплащане на социални и здравни осигуровки, годишен платен отпуск и отпуск поради заболяване за сметка на работодателя.