Нахлува още студен въздух, в събота пада първият сняг
Нахлува още студен въздух, в събота пада първият сняг / Дарик Нюз - архив

 

Преди обяд над западната половина от страната ще има и слънчеви часове, но след обяд облачността отново ще се увеличи. Максималните температури ще са между 10° и 15°. След пладне ще се появи умерен, привечер и силен вятър от север-североизток и с него отново ще нахлува студен въздух. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

През нощта срещу събота в Предбалкана и на места в южните райони ще завали дъжд, който по високите полета ще премине в сняг. Значителни сумарни количества се очакват в Родопите - 15-25 л/кв.м.

В събота също ще вали, като на повече места в Северна България дъждът ще премине в сняг. В южната част на страната ще вали дъжд, но повече като количество - 20-40 л/кв.м. След обяд от север валежите ще започнат да спират. През нощта ще спрат в Северна България, ще продължи да вали в Южна, като и там на места дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг, количества до 10-20 л/кв.м. В неделя ще вали само в Родопската област и крайните източни райони, с количества - до 5-6 л/кв.м.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg