Два автомобила попаднаха под вода в кв. Хаджицонев мост
Два автомобила попаднаха под вода в кв. Хаджицонев мост / 100 вести

Снощи два автомобила попаднаха във водния ад в кв. "Хаджицонев мост" в Габрово, където извън коритото се разпростряха водите на река Паничарка. Водачите и пътниците са извадени от спасителните екипи на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” в Габрово без някой да пострада. Колите са оставени на място, почти под вода.

Вестник "100 вести" публикува тази информация. Изданието допълва:

"Затворен е пътят Батошево-Стоките. Гърбавият мост е затворен и фактически пътят между Яворец - Г. Росица е непристъпен. От Общината вчера съобщиха, че проходимостта на невъзстановените участъци в обхвата на водния проект се контролира".

Лена срещу Лена – така през погледа на "100 вести" се очертава в бъдеще дебатът в ОбС в Габрово, след като доскорошният председател на групата съветници на ГЕРБ Добромир Проданов напусна ОбС, за да стане депутат в Народното събрание. Неговото място като общински съветник зае Стефан Трифонов, известен габровски финансист, който е бил в листата на ГЕРБ за общински съветници. А председателския пост на групата Добромир Проданов поверил на общинския съветник Лена Георгиева.

"Очаквах с нетърпение да покага филма си тук, винаги казвам - българите бяха много щедри към мен" - казва Кириякос Тофаридис  пред вестник "100 вести".  За разлика от многото публика при откриването на фестивала, втората вечер на Смешен филм фест не беше с пълна зала. За сметка на това обаче тези, които бяха дошли, останаха много доволни от изключително стойностната сатира на кипърския режисьор Кириякос Тофаридис „Блок № 12“. Габровци се смяха на пороците на героите и ръкопляскаха на оригиналните режисьорски хрумвания, пълни с осмиващ всичко хумор. Сатирата показа не само човешките пороци на обикновените хора, а и на президента, на тайните служби, международните отношения.