№23 в листата на ГЕРБ влезе в Общинския съвет на Габрово
№23 в листата на ГЕРБ влезе в Общинския съвет на Габрово / ГЕРБ Габрово

Стефан Трифонов, който е на 23-то място в кандидатската листа на ГЕРБ от последните местни избори през 2011 година, положи клетва като общински съветник от групата на партията в Габрово. Той заема мястото на Добромир Проданов, който беше избран за народен представител.

Ако има още едни избори до края на мандата - през есента на 2015 г., България без цензура може да се сдобие със съветник, тъй като само един кандидат в листата на ГЕРБ дели регионалния лидер на партията на Бареков - Ивелина Йосифова, от мандат.

Стефан Трифонов е роден на 23 декември 1959 година. Женен е, с една дъщеря. Има придобита магистърска степен по икономика от Стопанската Академия в Свищов през 1986 г. До 1993 г. е работил като главен счетоводител в сферата на промишлеността, търговията и услугите. От 1993 г. до 2011 г. работи като ръководител в банкови институции, а впоследствие като консултант по финансови въпроси в частния сектор.

В Общински съвет-Габрово Стефан Трифонов става член на постоянната комисия по икономика, туризъм и управление на общинската собственост и на комисията по младежта и спорта.