27-годишен шуменец загина във верижна катастрофа в Боаза
27-годишен шуменец загина във верижна катастрофа в Боаза / Борислав Курдов

27-годишен шофьор загина при верижна катастрофа в прохода Боаза край Търговище. Починалият е изгубил контрол над управлението на лек автомобил „Фиат" със софийска регистрация и се ударил в насрещно движещ се товарен „Форд". Секунди по-късно в камиона се ударил и трети автомобил, който не успял да спре навреме. 27-годишният мъж, който е от Шумен, е починал на място.

Според полицаи, били на мястото на произшествието, причина за катастрофата е хлъзгавият път. „Пътнотранспортните произшествия на това място стават винаги, когато има леки превалявания. Прахът, който се отлага от близката кариера създава предпоставки за неправилно сцепление на гумите с пътя, който става хлъзгав и това води до катастрофи" - каза Емил Иванов зам.директор на ОД на МВР - Търговище.

По думите му местните шофьори знаят това и внимават, но водачите от други населени места не се съобразяват с ограничението от 60 км/ч. „Опитваме се да въведем по-строг контрол на този пътен участък и евентуално да вземем някакви превантивни мерки" - каза още зам.директорът и добави, че се надяват и на сътрудничеството на институциите, които отговарят за безопасността на пътищата в България.

27годишен шуменец загина във верижна катастрофа в Боаза
netinfo