Учат студенти как да кандидатстват за работа
Учат студенти как да кандидатстват за работа / Дарик Русе, Искра Георгиева, архив

Русенски студенти от бизнес специалности ще се подготвят за професионална реализация по европейски проект. Обучението „Как да кандидатствам за работа“ ще се проведе на 25 октомври със студенти от бизнес специалности на Русенския университет. Курсът е част от програмата на проекта „Повишаване пригодността за заетост на студентите от специалности „Индустриален мениджмънт“ и „Стопанско управление“ чрез включване в сътрудничество „Университет – предприятие“.

Студентите ще бъдат запознати с правилата за изготвяне на автобиография и мотивационно писмо,  подходящото комуникационно поведение по време на интервю за работа и най-често допусканите грешки. Лекторите са професионалисти от науката и бизнеса, работещи в сферата на Управление на човешките ресурси и подбор на персонала.

Втори цикъл обучение, насочено към професионалната ориентация на студентите предстои в периода 31 октомври – 1 ноември.ледващия месец  ще се организират още обучение по теми от трудовото право и „Ден на работодателите“, който ще срещне абсолвенти и представители на над 15 фирми.

Над 80 студенти са включени в обученията и те ще получат сертификати за успешно преминатите курсове. Целевата група обхваща всички редовно учещи четвъртокурсници на двете специалности.