Пускат парното в София
Пускат парното в София / morguefile.com

От днес ще бъде включено парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата.

От "Топлофикация - София" съобщават, че във връзка с предстоящото понижение на температурите има пълна готовност да започне поетапното пускане на отоплението в столицата. Всички жилищни сгради, които искат отопление веднага, могат да подадат индивидуални заявления с решения на Общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон. Пускането ще бъде извършено в рамките на 24 часа.

Поетапно ще бъдат пуснати първо клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени администртивните сгради и стопанските потребители. За да обезпечи обслужването както на индивидуалните заявки, така и общото пускане на парното през уикенда "Топлофикация - София" ще създаде необходимата организация с дежурни екипи.

От дружеството напомнят, че е важно преди пускането на отоплението клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

"Топлофикация" напомня на своите клиенти да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.