17-годишните дунавци загубиха от Локо Пд, батковците им срещат Етър за Купата на БФС
17-годишните дунавци загубиха от Локо Пд, батковците им срещат Етър за Купата на БФС / netinfo

Младите футболисти на "Дунав" загубиха от "Локомотив" Пловдив с 1:5 в мач от 13-ия кръг на първенството в Елитната юношеска група до 17 г. Два гола за пловдивските "железничари" отбеляза Иван Шиндов, по един добавиха Георги Чукалов, Генади Желев и Ерол Дост, а за "драконите" точен бе Сонер Хюсеин.

Липсата на капитана Стефан Митев оказа влияние и русенският състав трудно организираше действията си в атака. Вместо това гостите се възползваха по най-добрия начин от своите положения и дръпнаха с 0:3 още до средата на първата част. Попадението на Сонер Хюсеин даде импулс в редиците на "драконите" и те опитаха да се върнат в мача с нов гол. Вместо това обаче получиха още един преди почивката.

През второто полувреме падна само още един гол и той отново бе в русенската врата за крайното 1:5.

Междувременно днес бе теглен жребия за 1/8-финалите в турнирите за Купата на БФС при подрастващите. Единственият русенски представител в тази фаза на надпреварите е формацията на "Дунав" при юношите старша възраст, родени след 01.01.1997 г.

Момчетата на Димитър Тотев ще срещнат тима на "Етър" Велико Търново. Регламентът предвижда само по един мач между тимовете, като според предварителната програма той ще се проведе от 14 ч. на 30 октомври на Градския стадион в Русе.