Сълзи за Саня Армутлиева в първия голям концерт на X Factor
Сълзи за Саня Армутлиева в първия голям концерт на X Factor / Нова тв

Със сълзи и невъзможен избор започна първият голям концерт на X Factor за Саня Армутлиева. Желязната лейди, както често наричат управителката на Вирджиния рекърдс в шоуто, бе изключително разстроена от решението, което трябваше да вземе - тя трябваше да определи дали самородният талант Люба Илиева или Михаела Маринова да напусне първа шоуто. Силно разстроена и буквално разплакана, Саня твърдо заяви: „Отказвам! Не мога да взема това решение - ще се подчиня на вота на публиката!". Зрителският вот определи това да бъде Люба. „Бих искала да ме запомните и след X Factor с мен да се случи нещо хубаво", бяха прощалните думи на момичето в края на нейното участие.

Снимки от концерта можете да видите ТУК

Момичетата на Саня вчера се представиха изключително силно. Официалната Facebook страница на шоуто буквално избухна с коментари, че изборът й е наистина невъзможен. „Как може да избереш измежду две толкова добри момичета", бе всеобщото мнение.

Определено по-лесен бе изборът на Мария Илиева, която трябваше да определи дали Сабатин, или Станимир да напусне. "Аз ще заложа на безупречността на Станимир и за голямо съжаление ще се разделя със Сабатин", бяха думите, с които тя обяви своето решение. Въпреки напускането на Сабатин обаче, отборът на Мария се увеличи с още един финалист - Мирян. Именно той бе 17-ият участник, който се завърна в шоуто, след като Мария осъзна, че не е трябвало да го пуска, а хиляди хора в социалната мрежа пожелаха да го видят отново в шоуто.

Освен невъзможни избори и сълзи, първият концерт на X Factor представи истински спектакъл. „Това беше концерт като за финал!", единодушна бе журиращата четворка. Невена Пейкова вдигна цялото жури на крака с изпълнението си на One Night Only на Beyonce. Страхотната интерпретация на Славин Славчев на Aerosmith пък предизвика Заки да възкликне: "Накара ме да повярвам, че рок музиката може да бъде възродена в България!". Емоционално представяне направи и Траян, който се представи с лиричната песен на John Legend - All of me. „Изригна като един вокален и емоционален вулкан" - така Мария определи изпълнението на 14-годишната Кристина, която взриви сцената с A little party never killed nobody. „Вокалният майстор" в групата на момчетата - Станимир, рискува с песен на Jessie J, а талантът, който откри първия голям концерт, бе Мирян с интерпретация на Wicked Game.

В четвъртък вечер мъжката част на журито ще се изправи в двубой заедно със своите отбори - „25+" на Любо и „Групите" на Заки. Кои двама финалисти ще съберат най-малък зрителски вот и каква ще бъде последната дума на Любо и Заки - във втория голям концерт на X Factor - четвъртък, 21.00 ч. по Нова.