Продават на търг три военни имота в Добричка област
Продават на търг три военни имота в Добричка област / DarikNews.bg, архив

Правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на 15 военни имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия и разреши те да бъдат продадени. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет.

Три от имотите са в Добричка област. Първият е в местността „Летището” – Балчик и представлява поземлен имот с площ 65 674 кв. м, застроен с 10 сгради и с данъчна оценка 572 123 лв. Продава се и част от бившето летище в Добрич - поземлен с площ 99 568 кв. м., застроен с 13 сгради и с данъчна оценка 906 983 лв. Третият военен имот е в Каварна, с площ 34 895 кв. м, застроен с пет сгради и бетонов водоем, с данъчна оценка 191 383 лв..

Имотите ще бъдат продадени на търг по реда на Закона за държавната собственост. Първоначалната цена ще бъде определена, като данъчните оценки на предлаганите имоти се завишат с 10 на сто и се прибави балансовата стойност на съоръженията, които са част от имотите и не подлежат на данъчно деклариране, също увеличена с 10 на сто.