Монтираха нови светлини на неизправни велосипедисти
Монтираха нови светлини на неизправни велосипедисти / netinfo

Сдружение „Вело-Русе“, с подкрепата на Общината и сектор Пътна полиция на РДВР - Русе, организира кампания “Русе - безопасен велосипеден град”. Първата акция се проведе вчера от 17 до 18.30 часа на ул. „Борисова“ до Община Русе.

По време на акцията всички преминаващи велосипедисти бяха спирани и проверявани за изправността на осветлението им. На неизправните водачи се подаряваше и монтираше осветителна техника, като  се разясняваше и необходимостта от адекватното светлинно оборудване на велосипедистите в града. Организаторите раздаваха и информационни материали и наръчници на велосипедиста за безопасното им предвиждане в града.

„Надявам се всяка една светлина да спомогне за спасяването на живота и опазването на здравето на велосипедистите“, сподели кметът Пламен Стоилов.

В рамките на кампанията са предвидени още две акции, които ще се проведат днес от 17 до 18.30 часа на пресечката на ул. „Александровска“ и ул. „Майор Узунов“. Общо ще бъдат раздадени и монтирани 100 фенерчета, които Общината е осигурила.