Митничари хванаха цигари без бандерол в количка с малко дете
Митничари хванаха цигари без бандерол в количка с малко дете / netinfo

Фрапиращ случай на пренасяне на контрабандни цигари в количка с малко дете засякоха митническите служители в Свиленград. При пристигането на митничарите за проверка в търговски обект, 55-годишна жена с бебешка количка с двугодишно дете в нея панически се опитва да избяга. Въпреки това митничарите я спират за проверка, при която се установява, че в коша на количката има раница, в която вместо детски дрешки и аксесоари, са скрити 109 кутии цигари без акцизен бандерол и с надпис „Duty Free", съобщават от приходното ведомство.

Митничарите се натъкнали на фрапиращия случай на контрабанда на цигари по време на операция срещу търговците на цигари без бандерол в община Свиленград. При проверките в търговските обекти и в близост до тях са задържани 5400 къса безакцизни цигари.

По закон лице, което държи, пренася, превозва, предлага или продава алкохолни напитки и тютюневи изеделия, облепени с бандерол Duty free, се наказва с глоба или имуществена санкция в двойния размер на дължимия акциз, като тя е не по-малка от 2000 лева за физическите лица, и не по-малка от 4000 лева - за юридическите лица и едноличните търговци, а при повторно нарушение - не по-малко от 6000 лева.