Сергей Бубка вече е от „Европул Бургас”
Сергей Бубка вече е от „Европул Бургас” / netinfo

Вицепрезидентът на световната лекоатлетическа федерация Сергей Бубка вече е почетен член на лекоатлетическия клуб  „Европул Бургас”. Състезателят по овчарски скок, който е олимпийски, световен и европейски шампион, се срещна със състезателите и ръководството на отбора на прием, организиран в негова чест.

Събитието беше уважено от президента на българската федерация по лека атлетика Добри Карамаринов и от кмета на община Бургас Димитър Николов. Малцина знаят, че всъщност легендарният украинец пристигна в нашия град за първа  копка на бъдещата зала „Бургас Арена” именно по покана на президента на клуба Румен Ангелов.

Сергей Бубка проведе индивидуални разговори с всеки един състезател от „Европул Бургас”. Той изненада своите възторжени почитатели, обяснявайки им, че е запознат с техните успехи и ги поздрави за 124- те медала, донесени от тях само през последната година.

„Ние вече сме от един клуб”, заяви вицепрезидентът на световната лекоатлетическа федерация и сподели пред атлетите от „Европул Бургас”, че очаква техните нови успехи на международни състезания, за да ги награди лично и обеща, че постоянно ще следи развитието на своите нови „съотборници”.