Арестуваха крадец, вършал из Глуфишево
Арестуваха крадец, вършал из Глуфишево / DarikNews.bg, архив

Сливенски криминалисти са задържали 40-годишен мъж, извършил грабеж на възрастна жена и откраднал ловно оръжие и боеприпаси от частен дом в село Глуфишево. Криминално проявеният 40-годишен мъж на 14 октомври е влязъл в дома на 72-годишна жена в родното си село и, след като е използвал сила, откраднал от нея 11 лв., 50 купона за хляб и хранителни продукти.

Няколко дни след това, на 17 октомври, той откраднал от дома на 68-годишен свой съселянин ловна пушка, неустановено количество боеприпаси за нея и хранителни продукти. Възрастният мъж не е имал разрешително за притежаването от него оръжие.

Полицаите започнали разследване на двете кражби и вечерта на 20 октомври в района на сливенското село Николаево извършителят е арестуван. При обиска у него са намерени ловни патрони с различна номерация, самоделно късо оръжие, капси за ловни патрони и нож. Претърсен е краварник в стопанския двор на село Николаево, където бездомникът е нощувал и е намерено откраднатото незаконно ловно оръжие.

На криминално проявения мъж е наложена 72-часова мярка, предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Той е осъждан и преди за кражби. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.