По обед започват взривове в Трявна
По обед започват взривове в Трявна / DarikNews.bg, архив

От 12:00 ч. до 17:00 ч. в Трявна ще има взривове, предупреждават от местната администрация. Те са напълно контролирани и са свързани с изпълнение на строителството на „Пречиствателна станция за отпадъчни води", уточнява официалният сайт на Общината.

"Изпълнителят „ Хидрострой“ АД ще извърши планирани пробивно-взривни работи, за да се направи изкоп в скален масив на терена, предназначен за входна помпена станция", става ясно от информацията.

Дирекция „Инспекция по труда“ е дала разрешение за извършването на взривните дейности, които са съгласувани със служба „КОС“ при ОД - Габрово на МВР и РУП – Трявна.

В официалната информация се уточнява:

"Взривните работи ще се извършат на 22.10.2014 г. от 12:00 до 17:00 часа в имот № 320021 в землището на с. Бижовци, общинска собственост, който е разположен на брега на река Тревненска и е извън населено място. Изчислената опасна зона е с радиус 200 м. С цел създаване на безопасни условия и организация по защита на гражданите, автомобилите и специализираната техника, те ще се отстранят от района преди започване на взривните работи. Всички пътища и подстъпи към обекта за периода от 12:00 ч. до 17:00 ч. на

22.10.2014 г. ще бъдат отцепени от района. Ще бъдат ползвани следните сигнали при взривяването:

1. „Предупредителен“ – прекъснат вой на сирена с продължителност 1 минути.

2. „Боен“ – непрекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди.

3. „Отбой“ - прекъснат вой на сирена в продължение на 30 секунди".