Петър Паунов: Очакваме утре среща с Лютви Местан в Кюстендил
Петър Паунов: Очакваме утре среща с Лютви Местан в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Лидерът на ДПС Лютви Местан най- вероятно ще приеме поканата и ще пристигне утре в Кюстендил, на среща с кметовете на двете най- големи общини в областта Кюстендил и Дупница, Петър Паунов и Методи Чимев.
„Очакваме среща утре, на която да се реши въпроса, да си оттеглят кандидатурата от 10 МИР в Кюстендил и когато това се случи ще имаме основание да се поздравим. Надявам се, че г- н Местан ще дойде. Другото ни основно искане е за промяна на избирателната система в мажоритарна, за да не се случват подобни ексцесии и някой да си играе с математиката", заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той присъства на днешния протест- „Не на подмяната! Не на Бат‘ Сали!", който се проведе на пл. „Велбъжд" в Кюстендил.

Петър Паунов: Очакваме утре среща с Лютви Местан в Кюстендил
netinfo

Кметът Паунов очаква конструктивен подход от страна на ДПС, като партията да се откаже от мандата си в Кюстендилски регион и да остане с един народен представител по- малко в Народното събрание. Той бе категоричен, че общественото недоволство не е намаляло и ако няма конструктивно решение, вълната от протести може да стане по- голяма.
„ДПС не може да има народен представител от Кюстендил. Всички политически сили и експерти се съгласиха, че това е несправедливо разпределение", коментира Петър Паунов. Той очаква Конституционния съд да бъде сезиран и да касира изборите в Турция, което би довело до ново разпределение на мандатите.