Близо 5 млн. фалшиви руски акцизни бандероли задържаха на Лесово
Близо 5 млн. фалшиви руски акцизни бандероли задържаха на Лесово / Митници

Близо 5 милиона контрабандни акцизни бандероли за тютюневи изделия с надпис „Росийская федерация табачная продукция СПЕЦИАЛЬНАЯ МАРКА" и укрити 470 ампули с адреналин задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово.

Контрабандните бандероли и лекарства са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция микробус „Мерцедес" с молдовска регистрация. На българския граничен пункт шофьорът на микробуса и тримата пътници в него са заявили, че пренасят само употребявани лични вещи от Турция за Молдова през България и нямат нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка по сигнал на служители от Гранична полиция.

При проверката митническите инспектори откриват между пакетите с лични вещи в микробуса 6 кашона с общо 4 990 000 броя акцизни бандероли с надписи на Руската федерация,  а също и кашон с 470 ампули с надпис „Adrenalin Galen". Контрабандните бандероли и лекарства са задържани.

Срещу шофьора на микробуса - молдовски гражданин  е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За случая ще бъдат сезирани съответните компетентни органи. Предвид посоката на движение и начинът на пренасяне на необлепените бандероли, задържаната голяма пратка вероятно е с фалшиви руски акцизни бандероли.

Работата по случая продължава.