Заради отказ на държавата да прехвърли собствеността на Общината, гара Трапезица продължава да се руши
Заради отказ на държавата да прехвърли собствеността на Общината, гара Трапезица продължава да се руши / снимка: DarikNews.bg

Министерството на транспорта отказа да прехвърли на Община Велико Търново собствеността на гара Трапезица. Това припомни кметът на старата столица Даниел Панов. „Още миналата година изпратих писмо до ведомството с искане да бъде прехвърлена собствеността на гара Трапезица, за да можем да кандидатстваме с проекти за финансиране. То е необходимо за възстановяване на сградата и подреждане на експозиция”, каза градоначалникът.

Същата е ситуацията със Старата поща във Велико Търново. Общината отново е настоявала с писма да бъде прехвърлена собствеността на сградата. „Имахме идеята да направим музей на съвременното изкуство. Мислехме да прехвърлим там част от занаятите, които не можем да поместим на Самоводската чаршия”, добави Даниел Панов.

Кметът увери, че Общината ще продължи кореспонденцията с Министерството на транспорта, тъй като гара Трапезица има изключителна роля в историята и е важна част от социализацията на пространството около хълма.