Времето на 22 октомври: Остава предимно слънчево
Времето на 22 октомври: Остава предимно слънчево / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Прогноза за 22 октомври, сряда

През нощта ще бъде предимно ясно, в повечето места и тихо. Минимални температури ще бъдат в широки граници, между 5 и 13°, в София 6-7°.

В сряда времето ще се задържи предимно слънчево, над цялата страна все още и топло с максимални температури между 20° и 25°, в София 21-22°. Ще се усили вятърът от юг, в Източна България до силен. По-късно през деня от северозапад ще започне увеличение на облачността, а вятърът в северозападните райони ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух.

В нощта срещу четвъртък ще започне промяна на времето. Облачността ще се увеличи над цялата страна, а в Западна България и Родопската област ще завали.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за октомври.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 15°, на 2000 м - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но много ветровито. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максималните температури ще са в интервал 19°-23°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през деня ще се усилва.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg