21 ученици в Ловеч получиха безплатни очила
21 ученици в Ловеч получиха безплатни очила / archive.dariknews

21 ученици от СОУ „Св. Климент Охридски" в Ловеч получиха безплатни очила, съобщиха от пресцентъра на общината. Очилата са дарение от Александровска болница - София, и Организацията на евреите в България, които съвместно с общината осъществиха миналия месец безплатни профилактични прегледи на очите на 129 деца от училището на възраст от 6 до 12 години.

Инициативата се проведе в рамките на кампанията „Направи добро", прегледите извърши екип от офталмолози, водени от д-р Александър Оскар.

От 2012 г. насам в страната са прегледани близо 6000 деца, подарени са над 500 чифта очила. Организаторите са заявили готовност кампанията в Ловеч да продължи и в други училища.

Ръководството на община Ловеч получи дарението лично от директора на Александровска болница д-р Костадин Ангелов и главния секретар на Организацията на евреите в България Йосиф Меламед.
Децата, за които е установена необходимостта от корекция на зрението и които днес получиха своите очила, ще бъдат прегледани отново след три месеца.

Кампанията в Ловеч се проведе с активното участие на ръководството на СОУ „Св. Климент Охридски" и медицинския фелдшер Росица Газдова.