Стартира кампания „Русе – безопасен велосипеден град“
Стартира кампания „Русе – безопасен велосипеден град“ / снимка: Guliver/Getty Images

Сдружение „Вело-Русе“, с подкрепата на Общината и сектор Пътната полиция на РДВР - Русе, организира кампания “Русе - безопасен велосипеден град”. Първата акция ще се проведе днес от 17 до 18.30 часа на ул. „Борисова“ до Община Русе. Следващото събитие ще се проведе по същото време утре на пресечката на ул. „Александровска“ и ул. „Майор Узунов“.

С увеличаване на дължината на тъмната част от деня, все по-осезаема е необходимостта от адекватното светлинно оборудване на велосипедистите в града, коментира председателят на сдружение „Вело-Русе“ Кольо Пазарджиев. По този повод, в рамките на няколко дена колоездачите в Русе ще бъдат спирани за проверка, ще им се раздават информационни брошури за безопасно предвижване в града с велосипед и предпазване от най-честите инциденти. В допълнение ще се проверява наличието на светлоотразителни елементи и фарове. За нередовните велосипедисти ще има специални позитивни изненади.

 

Събитието дава началото на информационна кампания насочена към русенци, която предшества изграждането на велосипедната инфраструктура в нашия град, и цели създаването на правилна култура за поведение на пътя на ползвателите на велосипеда.