Опитът за палеж на КТБ в Габрово е бил предупреждение, смятат разследващите
Опитът за палеж на КТБ в Габрово е бил предупреждение, смятат разследващите / 100 вести

Миналата нощ неизвестен е направил опит да запали входа на Корпоративна търговска банка в Габрово, твърди вестник "100 вести". Изданието пише, че от полицията не са обявили името на банката. Огънят е угасен от охранителите. По външната част на до-грамата на прозореца са нанесени минимални щети. На местопроизшествието е извършен оглед. На местопроизшествието, в ъгъла на единия витринен прозорец, ясно личеше следата от запалването. По мнение на разследващи, парцалът със запалителната течност не е хвърлен така, че да направи голям пожар, а по-скоро е нещо като предупреждение. В противен случай вероятно щяха да разбият прозорец и да хвърлят горящия парцал вътре, е мнението на специалисти. Случаят се води като „извършен по хулигански подбуди“.

Опитът за палеж на КТБ в Габрово е бил предупреждение, смятат разследващите
netinfo

Вестник "100 вести" публикува писмона Цветан Василев, което е озаглавено "За мръсната игра на държавата под диктовката на частните интереси на ликвидаторите - действия (пред)последно.

Проблемна е готовността за зимата на пострадалите от летните наводнения габровски села Вланиловци, Гъбене, Музга, Новаковци, Драгановци, Стоевци, Дебел дял и Поповци, съобщава за „100 вести“ кметът Таня Христова. Тя коментира, че зимната подготовка е за-почнала през лятото.