Стартира школата по художествена гимнастика
Стартира школата по художествена гимнастика / Пресцентър

Под ръководството на специалистите Валентина Симеонова и Лидия Стоянова стартира подготовката на първото поколение художествени гимнастички в Благоевград.

Около 70 деца стъпиха на подиума в новоизградената спортна зала на Трето основно училище „Димитър Талев”.

Бъдещите гимнастички научиха основните положения на ръцете и краката. Те се справиха отлично и със загрявката, която включваше раздвижване с патешко ходене, правене на популярните упражнения „жабка” и „кошничка”. Още на първата си тренировка те запомниха и началото на първото си съчетание с топки.

Мотото, под което момичетата тренират е „Здраве, красота и изящество”. Тренировките ще се провеждат два пъти седмично - в четвъртък от  18.30 часа и в събота от 16.00 часа за момичета до 6 години, и от 18.00 часа за момичета над 6 години.

За да достигне до всяко благоевградско семейство този прекрасен спорт, са предвидени преференциални такси - за едно дете месечната такса е 30 лева, за второ дете е 15 лева, а за трето- безплатно.

"Момичетата са доста мотивирани и заредени с енергия. Вярвам, че с воля и усилени тренировки ще успеем да постигнем доста добри резултати", заяви Симеонова.