След 6 години осъдиха условно управителка на фирма
След 6 години осъдиха условно управителка на фирма / Sofia Photo Agency, архив

Условна присъда за измама, извършена преди 6 години, получи след споразумение с прокуратурата измамница. В края на месец септември 2008 г. 42-годишната управителка на фирма за недвижими имоти Димитрова взела от клиентка капаро за наем на жилище, след което пострадалата не успяла да се нанесе в него. 

Самият апартамент на ул. „Ген. Гурко“ подсъдимата предварително била наела и предплатила за една година за нуждите на фирмата. В клаузите на  сключения със собствениците договор имало изрична забрана за преотстъпване или преотдаване на имота на трети лица. Въпреки това Димитрова пуснала обява в интернет сайт и обявила наемна цена от 280 евро. Студентка харесала жилището и предплатила един наем, като уговорката била да се нанесе в следващите дни. При многократните опити да се свърже по телефона с брокерката пострадалата получавала уклончиви отговори и обяснения, че Димитрова е болна или пътува извън града.

Наложеното наказание от Варненския районен съд на управителката е 4 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Тя вече е възстановила парите на измамената жена