Наградиха най-добрите лекари в област Стара Загора
Наградиха най-добрите лекари в област Стара Загора / Dariknews.bg

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз - Стара Загора награди на стилна церемония най-добрите лекари за 2014 г. Отличията тази година отидоха при д-р Даниела Кънева - общопрактикуващ лекар и педиатър в категорията „доболнична помощ", кардиолога д-р Галина Вутова в категорията „специалисти" и хирурга от общинската болница в Казанлък д-р Румен Раев в областта на болничната помощ.

„Надявам се да работим добре заедно. Това е смисълът на нашата работа", лаконично коментира д-р Галина Вутова при получаването на отличието си. Тя е получила номинация за лекар на годината и от пациентски организации в анкета, организирана от национален ежедневник.

„Тази награда я заслужават всички лекари, които работят в тези много тежки за медицината условия. Благодаря за признанието", заяви д-р Раев.

„Благодарни сме на пациентите заради които ние сме тези, които сме", допълни д-р Кънева.

Номинацията на регионалната колегия на лекарския съюз в Стара Загора за националната награда „лекар на годината" бе за доц. Ваня Цонева - специалист по клинична лаборатора. На стилно тържество в София тя получи като награда сребърен плакет.

„Това е едно голямо признание и съм много благодарна за него. Това е признание както за самата мен, така и за специалността, която представям. За клиничната лаборатория се говори малко по-малко, тя е малко зад кулисите, но е изключително важна в диагностичния процес", заяви доц. Цонева.