Във Вардун и Гагово имат избрани нови кметове
Във Вардун и Гагово имат избрани нови кметове / Dariknews.bg, архив

Нови кметове са избрани в селата Вардун, община Търговище и Гагово, община Попово, след проведения вчера втори тур на частичните избори за местна власт.
В Гагово кмет ще бъде Румен Иванов, издигнат от РЗС. От имащите право на глас 637 души за него своя вот са дали 247. За опонента му - Георги Георгиев, независим кандидат издигнат от Инициативен комитет, са гласували 115 избиратели. Вчера в Гагово до урните са отишли общо 247 души, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Попово Данчо Николаев.
Във Вардун общо гласувалите вчера са 320 души от общо 769 имена, включени в избирателните списъци, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия в Търговище Гергана Цонева. За кмет с 207 гласа е избран Иван Иванов от ДПС. За опонента му - Желю Василев от БСП, са гласували 100 души.
До частичните избори във Вардун се стигна след като досегашният кмет Николай Славов е заминал на гурбет в чужбина без да осведоми общинската избирателна комисия. Неговото отсъствие по закона за местното самоуправление и местната власт е дало основание да бъдат насрочени местните избори.
В Гагово досегашният кмет Петя Петрова е починала в началото на лятото.