Човек на Дарик с второ място в турнир по електронен дартс
Човек на Дарик с второ място в турнир по електронен дартс / снимка: DarikNews.bg

Турнир по електронен дартс за журналисти организира във Велико Търново Областният информационен център. Точния си мерник показаха репортери, оператори и фотографи от различни медии в старата столица. Най- много точки събра Атанас Тачев от бТВ. Второто място отива при Йоана Миланова от Дарик радио-Велико Търново. Трети остана фоторепортерът от „Янтра ДНЕС” Даниел Йорданов.

Областният информационен център работи активно по националната кампания „Да спортуваме заедно”. От 13 до 17 октомври състезания по електронен дартс се проведоха в десетте общини от областта. Над 550 участници от 10 училища се включиха в надпреварата. Целта на кампанията е по един нетрадиционен и атрактивен начин да се популяризират резултатите от реализираните проекти с европейско финансиране.

„В турнирите се включиха основно ученици от училища, които са били ремонтирани със средства от фондовете. Участваха ученици от 1 до 12 клас, заедно с директори, учители и възпитатели. Една част от училищата бяха средищни, т.е. ние обхванахме деца от повече населени места. Интересното беше, че имаше проверка на Регионалния инспекторат по образованието, чиито експерти също се включиха в надпреварата”, каза Светослав Стефанов, експерт в Областния информационен център.
Особено голяма радост турнирът е бил за пет деца със специални образователни потребности.

„Бяхме подготвили изненади, съобразени с възрастта на участниците. Най- голямата награда обаче е емоцията, която всички преживяха”, сподели Светослав Стефанов.

„Да спортуваме заедно” е една от най-мащабните досега инициативи на мрежата от 28 информационни центъра. В различните прояви бяха обхванати всички възрастови групи. Най- много са проявите, посветени на футбола - над 50. Следват волейболните мачове, състезанията по дартс и тенис на маса, велообиколки. Извън традиционните спортове, на много места са проведени редица атрактивни прояви като пейнтбол, аеробика, надиграване на народни танци, готварство, изработване на сувенири и др.