Времето на 21 октомври: Слънчево и топло, от четвъртък застудява
Времето на 21 октомври: Слънчево и топло, от четвъртък застудява / Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 21 октомври, вторник

През нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време. Ще има висока облачност, по-значителна над Северна България. В сутрешните часове на отделни места в низините ще има мъгла. Ще духа слаб западен, в Източна България до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, максималните - между 21 и 26 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за октомври.

Над планините ще е слънчево, със слаб до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са 21-24 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 16-17 градуса.

В сряда от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до вечерта в западните и южните райони ще завали дъжд. През по-голямата част от деня ще продължи да духа юг-югозападен вятър и ще е все още топло с максимални температури между 19 и 24 градуса.

Вечерта и през нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. 

В четвъртък ще бъде облачно с повсеместни, на места интензивни валежи от дъжд. По високите полета на Западна България и в Предбалкана, с понижението на температурите, дъждът ще преминава в сняг. С умерени и силни северозападни ветрове ще продължи да нахлува студен въздух и рязко и чувствително ще застудее.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат от 3-4 градуса по високите полета до 12-14 градуса в източните райони, където все още ще духа югозападен вятър, но до вечерта и там ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg