Крадци задигнаха пощенски кабел от две села
Крадци задигнаха пощенски кабел от две села / Дарик Нюз - архив

За няколко кражби през почивните дни, извършени на територията на областта, съобщават от полицията.

На 17 октомври, около 14:30 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на с. Овчарово, общ. Добричка. Установено е, че за времето от 15 октомври до 17 октомври, чрез прокопаване на дупки, неизвестен извършител е задигнал около 108 метра действащ комбиниран брониран меден кабел. Кабелът е захранвал пощенските станции на селата Овчарово и Свобода.

На 18 октомври, е получено съобщение за извършена кражба от гараж, намиращ се в района на кв. „Балик” в  Добрич. Установено е, че за времето от 17 до 18 октомври, неизвестен извършител е взломил метална решетка и прозорец и е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на ръчни и електрически инструменти.

Отново на  18 октомври е получено съобщение за извършена кражба в град Каварна. Установено е, че от лек автомобил, паркиран в двора на тъжителя е откраднат моторен трион, марка „Хускварна”. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУП Каварна е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 35-годишен каварненец с инициали  Б.Б.

По случая е образувано бързо полицейско производство.