ПИФ с ново правителство
ПИФ с ново правителство / пресцентър

Ново студентско правителство бе избрано на общо събрание в Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски” - Благоевград.

Колективът на Студентското правителство и Студетнския парламент и ръководството на Правно-историческия факултет ще помагат на студентите през следващата година да развият своите професионални, социални и личностни качества като им дадат възможност да участват в редица образователни кампании и инициативи.

Членовете на парламента гласуваха отново високо доверие на досегашния президент и той спечели втори пореден мандат. Новото правителство се състои от следните членове:

Президент: Петър Петков

Вицепрезиденти: Тодор Александров; Антон Андонов

Секретар:  Кристиян Ковачев

Министър на спец. Публична администрация: Илиян Йолов

Министър на спец. Право: Християн Дончев

Министър на спец. Европеистика: Десислава Джолева

Министър на спец. Връзки с обществеността: Мариета Петринчева

Министър на спец. Международни отношения: Иван Маревски

Министър на спец. История: Кристиян Ковачев.

През изминалата година Студентско правителство организира излъчването на късометражни исторически филми съвместно с колегите си от „Българската история“, конференция по Конституционно право с участието на проф.Георги Близнашки, кръгла маса „Балканите - време разделно“ и други, благодарение на амбициозната работа,  както на целия екип на Студентско правителство и парламент, така и на всички студенти на ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Новото Студентско правителство се обедени към идеята, че държавата се нуждае от млади и смели хора, които да я държат силна и независима и се  ангажира, че ще работи още по-усърдно, за да е от полза на студентите и на обществеността в Благоевград и региона. Мандатът на новото правителство е до 2015 година.