Остава предимно слънчево
Остава предимно слънчево / Дарик Добрич, Таня Топалова

Над страната ще е слънчево, преди обяд на места в низините - с намалена видимост. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина - до умерен западен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса. В Добрич - около 19 градуса, съобщават от НИМХ - БАН.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Максималните температури ще са 17 - 19 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 18 - 19 градуса.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен западен вятър. Ще бъде топло с максимални температури между 21 и 26 градуса.

В сряда от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до края на деня на места в западните и южните райони ще превали дъжд.

През по-голямата част от деня ще продължи да духа юг-югозападен вятър и ще е все още топло, но към вечерта вятърът ще започне да се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух.