Янтра Габрово писа шестица на Ботев (Козлодуй)
Янтра Габрово писа шестица на Ботев (Козлодуй) / sport-gabrovo.com

Победа на „Янтра Габрово“! С хеттрик на Пламен Кожухаров, по едно попадение на Мирослав Косев и Иво Христов, и автогол на домакините, габровският тим надигра като гост предпоследния в класирането „Ботев“ (Козлодуй) с 6:2 и се изкачи на осмата позиция във временното класиране на Северозападната "В" АФГ. Момчетата на треньора Петър Кръстев изиграха добър мач и резонно взеха трите точки, а победата им можеше да бъде и още по-изразителна при малко повече концентрация в завършващата фаза през втората част.

Треньорът на „Янтра“ заложи на Кольо Андреев на вратата. Като централна двойка в защита действаха Мартин Ангелов и Калоян Илиев, а крайни бранители бяха Иван Стефанов и Ивайло Тодоров. В халфовата линия играха Кристиян Иванов и Денис Гинев, а на фланговете – Миро Косев и Милен Панчев. Ивайло Иванов подпомагаше Пламен Кожухаров от по-задна позиция.

Домакините, които преди този кръг имаха само три точки в актива си, от три равни мача, излязоха „на кръв“ и заложиха на твърда игра, като идеята очевидно бе да сплашат съперниците си, а и съдията, още в началните минути. Футболистите на „Янтра“ обаче не се огънаха. Габровските момчета демонстрираха агресия и хъс на стадиона в Козлодуй, и напълно надиграха състава на „Ботев“.

източник:www.sport-gabrovo.com