Варна представи туристически проект в Пампорово
Варна представи туристически проект в Пампорово / Дарик Варна, архив

Варна представи проекта Регионален туристически продукт „Различното преживяване – качество, полза, стойност“ по време на XI-то Международно туристическо изложение „Планините на България - гостоприемство в четири сезона“, което се провежда в „Пампорово“ от 15 до 18 октомври 2014 г.

„Варна има нужда от дългосрочен план за развитието на туризма, който да следва и развива. Само така може да се намали сезонният характер в региона, както и да се изведат туристите извън границите на морската столица, развивайки туристическа дейност и в съседните общини“, заяви по време на срещата си с представителите на община Варна Бранимир Ботев,  заместник-министър на икономиката и енергетиката. Той допълни, че е готов да окаже съдействие на морската столица в изпълнението на тази задача.

Разработените туристически маршрути и представянето им по време на международния форум предизвикаха  интерес сред посетителите и гостите, които заявиха желание да посетят представените забележителности във Варна, Аврен, Аксаково, Белослав и Девня.