Времето на 18 октомври: Слънчево, но не и по морето
Времето на 18 октомври: Слънчево, но не и по морето / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 18 октомври, събота

Над Западна и Централна България ще бъде слънчево, докато над Източна облачността ще е значителна и на много места там ще продължи да превалява. Към края на деня ще превали и малко по на запад - към Централна Северна България.

Ще бъде ветровито - ще духа до умерен северозападен, в източната половина от страната - умерен до силен северен вятър. Към края на деня вятърът ще отслабне. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, в крайните югозападни райони - до 24 градуса, в София - около 17 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще духа силен, по високите части - бурен северозападен вятър. Над повечето райони ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над масивите от Централна и Източна България и там на места ще превали.

Максималната температура на 1200 метра ще е 13-14 градуса, на 2000 метра се очакват около 6 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и ще има превалявания. Ще духа умерен до силен северен вятър, който чак към края на деня ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 18 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция към усилване.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg