Съпредседателите на Патриотичния фронт участват в разговорите с ГЕРБ
Съпредседателите на Патриотичния фронт участват в разговорите с ГЕРБ / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Двамата съпредседатели на Патриотичния фронт участват лично в разговорите с ГЕРБ. В Народното събрание дойдоха Валери Симеонов, лидер на НФСБ, и Красимир Каракачанов - на ВМРО.

Според позицията на коалицията - НФСБ и ВМРО, преговорите трябва да са за съставянето на програма за управление на правителство на националното спасение.

Патриотите поставят десет изисквания, за да бъде съставено стабилно управление. Сред тях са отстраняване на ДПС от властта, възраждане на икономиката, незабавна ревизия в сектор „енергетика”, освобождаване на минималните доходи от данъци и реформа в образованието, науката, културната, съдебната система и в сферата на сигурността.

ГЕРБ търсят съгласие по 18-те приоритета на партията, заложени в предизборната им платформа. Срещата с Патриотичния фронт е четвъртата от първия кръг разговори, които се инициират от партията, спечелила вота на 5 октомври. Предстоят срещи с Коалиция „България без цензура”, „Атака” и АБВ. До момента не беше постигнато съгласие с БСП, ДПС и Реформаторския блок.

Съпредседателите на Патриотичния фронт участват в разговорите с ГЕРБ
netinfo