32-годишен собственик на нарколаборатория се самоуби в дома си
32-годишен собственик на нарколаборатория се самоуби в дома си / archive.dariknews

На 14 октомври 2014 година в хода на мероприятия при провеждане на специализирана операция по линия "Наркотици" в имота на 76-годишна жена в град Пордим, в дворно място в необитаем парцел са намерени засадени 31 стръка зелена тревиста маса наподобяваща канабис. Растенията са с общо тегло 124 килограма.

В таванско помещение е открпит сух канабис с общо тегло 5 килограма и 900 грама. Извършен е полеви наркотест на иззетото количество, което е реагирало положително на наркотично вещество - канабис.

В помещение на къщата на първи етаж, използвано за баня са установени оборудвани с фолио, отдушници, терморегулатори, климатик и кварцови лампи и пригодена за лаборатория за отглеждане на канабис.

Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието, при които са иззети наркотичните вещества и оборудването за тяхното отглеждане.

От проведен разпит в качеството на свидетел на собственичката на имота е изяснено, че за канабиса са се грижили нейният внук - 32-годишен от Плевен и 24-годишен - също от Плевен.
24-годишният е установен и задържан със заповед за срок от 24 часа, а другият мъж е намерен мъртъв в семейно жилище в Плевен от майка му на 14 октомври.

Жената незабавно е уведомила полицията. При огледа на трупа са установени порезни рани и самонарянявания, както и множество травматични увреждания. Тялото на 32-годишния е приведен за аутопсия.
По случая е образувано досъдебно производство.