Времето на 15 октомври: Слънчево и топло
Времето на 15 октомври: Слънчево и топло / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Прогноза за времето на 15 октомври, сряда

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През нощта ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна и Централна България, където на отделни места съвсем слабо ще превали. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса. В София около 9 градуса, съобщават НИМХ-БАН.

Утре ще преобладава слънчево, след обяд и топло време. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла. След пладне от запад ще започне увеличение на облачността - предимно висока. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 22 и 27 градуса, в София около 24 градуса.

Преди обяд над Черноморието облачността ще е значителна - предимно ниска, на места ще има и мъгла. Около обяд облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад.

Максималните температури ще са между 19 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад ще се появи средна и висока облачност и на отделни места в масивите от Западна България слабо ще превали. Ще духа умерен западен, по високите върхове и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 20 градуса, на 2000 метра около 13 градуса.

В четвъртък в южните райони температурите ще са с градус-два по-високи. Облачността ще е предимно значителна, висока и средна. На места, главно в Северна България и планините ще превали. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще е умерен.

В петък на отделни места отново ще превали, но ще има и разкъсвания и намаления на облачността, повече над източната част от страната. Вятърът временно ще отслабне и ще стане западен. Температурите ще започнат да се понижават.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg