Виктор Лучиянов: Чакаме решението на ЦИК за шестия мандат в региона
Виктор Лучиянов: Чакаме решението на ЦИК за шестия мандат в региона / Дарик Добрич

Резултатът от изборите би удовлетворявал „България без цензура”, ако получи мандат в 43-то Народно събрание от Добрич, заяви пред Дарик Виктор Лучиянов - водачът на листата на коалицията в региона.
„В момента е спорно в коя партия ще отиде шестият мандат от Добрич и ще трябва да изчакаме ЦИК с крайните резултати, защото всичко е въпрос на цифри и на сметки”, коментира Лучиянов.
„На мандат се надяваме ние от ББЦ, а също ДПС, Реформаторският блок и АБВ. Говорил съм с математици, които доста разбират от избори. Те твърдят, че никой не може да каже окончателно при кого ще отиде мандатът”, обясни водачът на листата на ББЦ в региона.

На парламентарните избори „България без цензура” получи 7% от гласовете на избирателите в Добричка област, което в процентно изражение е двойно по-малко от подкрепата за партията на евроизборите. Според Лучиянов спадът в доверието се дължи основно на това, че ВМРО не беше част от коалицията „България без цензура” на тези избори. Това по думите му се е отразило в национален мащаб и в Добричка област. Прави впечатление обаче, че ББЦ отчита по-добър резултат в региона в сравнение с националния резултат на коалицията от 5.7%.

„България без цензура” е получила най-голяма подкрепа в Балчик, родният град на Лучиянов. В Балчишка община политическата формация е спечелила над 14%, в Каварна - над 12%, в Шабла - около 9%. Резултатите в Добрич са съизмерими с постигнатото от коалицията на национално ниво. Слабо представяне е отчетено в Тервел, Крушари, Генерал Тошево. Предстои ни работа и се надявам на местните избори да успеем да си повишим резултата, отбеляза Лучиянов.
Според него в момента е добре в България да бъде сформирано стабилно правителство, защото страната е по-важна от тяснопартийните интереси.