Много от близките на загиналите в Горни Лом са потърсили помощ от психолози
Много от близките на загиналите в Горни Лом са потърсили помощ от психолози / снимка: БГНЕС
Много от близките на загиналите в Горни Лом са потърсили помощ от психолози
75261
Много от близките на загиналите в Горни Лом са потърсили помощ от психолози
  • Много от близките на загиналите в Горни Лом са потърсили помощ от психолози

Много от близките на загиналите и ранените в трагичния инцидент в Горни Лом са потърсили помощ от психолози. Това коментира в интервю за Дарик директорът на БЧК-Видин Цветелина Петрова.

„По принцип в тези моменти трябва самите хора да ни потърсят нас, да почувстват такава нужда от психологическа помощ. Мога да кажа, че много голяма част от тях ни потърсиха. Снощи един възрастен господин, тази сутрин имаше няколко семейства. Това са повече от 20 души, които са потърсили помощ и с тях е разговаряно, включително наш психолог беше потърсен от кмета на село Ружинци и беше при семейство, което е изгубило сина си в тази трагедия. Така че психолозите ни бяха през целия ден. Утре също ще бъдем тук. Който има нужда от помощ, тук сме. И за близките, роднините, приятелите и за колегите на загиналите", каза Петрова.

По повод семейството, в което малко дете остава сираче, тъй като и двамата му родителите умират при инцидента, директорът на БЧК заяви, че психолозите са разговаряли с единият от синовете на това семейство, по-големия.

„Той беше тук на място. Към 14:00 ч. бяха тук и очакваха някаква по-добра вест да има, както и да има оцелели. Така че разговаряхме с тях и има вероятност, а може и да се наложи да се отиде и на място при тези хора, тъй като има по-малко братче в това семейство", допълни тя.