Ив. Славов: Гласувайте за тези, които не ви купуват
Ив. Славов: Гласувайте за тези, които не ви купуват / АБВ Сливен

Една партия в нашата държава е заплаха за националната сигурност, жалкото е, че някои други приличат на нея . Това заяви водачът на Коалиция АБВ в 21 МИР Сливен  Иван Славов. „И не само ДПС не заслужава да носи отговорност за държавата, но и някой други.  Аз си давам сметка, че много хора живеят тежко, има 3-4 партии които дават парички. Вземете им ги, но гласувайте за тези, които не ви дават, защото те не ви лъжат. Не гласувайте за нас! Гласувайте за другите, но вярвайте на тези, които не ви купуват. Те са за повече вяра“, каза Славов. Ако бъде избран за народен представител сред приоритетите на Иван Славов са осигуряване условия за грижа към най- малките деца на областта, осигуряване условия за навременна грамотност, на битови и културни навици, за да могат подрастващите след 10-15 години да имат друг тип подготовка за ценности, които са нужни  на всеки човек, за да се реализира. Ще работи още за осигуряване на повече заетост, защото реална инвестиция, която да осигурява работни места в Сливен не се е състояла от 10 години. „Искаме заетост на хора с образование и квалификация, а не с подготвеност каква да е“, добави той. Важно е също да се постигне  изключително минимизиране условията за корупция, която е обхванала и високите и ниските етажи на властите.

Кампанията на АБВ в Сливенска област премина с високата активност на участниците в листата на Коалиция АБВ. Пет от кандидатите са под 32 години, образовани и всички придобиха един ценен опит от общуването си със съгражданите ни, коментира Славов и добави:. „Съобразявахме се с целта на кампанията да достигнем до повече граждани от областта. Направени са повече от 60 групови срещи и редица персонални. Съчетали сме  инициативи  от културен характер и от характера на традиции, които гражданите ценят. Видните представители на партията Георги Първанов, Ивайло Калфин, ген. Михо Михов посетиха областта и това ни даде възможност да подчертаем високите си отговорности, които искаме да реализираме. Аз съм сигурен, че идеята АБВ се възприема от много хора и благодаря, че толкова интелигенти граждани присъстваха на нашите срещи. Всичко това потвърждава, че потенциала и идеите на АБВ са обещаващи, перспективни, и че има смисъл от всичко, което се прави тук“.

Сред основните проблеми, които притесняват съгражданите ни са безработицата, изтъкна Иван Славов. Фактът, че областта е на последно място по заетост, по местата за обхващане на децата в предучилищна възраст в детски заведения, Сливен е на последно място по средни доходи на глава от населението, е тревожен и задължаващ. „Не може да отнасяме в далечна перспектива доброто, което хората очакват, не може, заставайки пред тежките проблеми на една сериозна част от сливенските граждани, около 50 000 от ромски произход, да се срещаме с нищетата, с ниската хигиена на битовите условия на живот, с ниските критерии и цели на личността, тези въпроси са неизбежно спешни и приоритетни за града, областта и България, защото животът сред това население е по-лош и по-тежък и по–мръсен, отколкото беше преди 7-8 години. А говорим за развитие, обещаваме, действаме, правим, но не там където трябва “, коментира още Славов.

 

„И се чудя как така обещаваме във всяка кампания и как в края на кампанията отчитаме, че нищо не сме направили. Защо не сме го направили? Защо даваме милиони за нищо, а не даваме това, което е нужно, за да осигурим някакъв сносен начин на живот в средата, в която хората са избрали да живеят“, каза още Иван Славов.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление