Купуваме билети за всички влакове онлайн от есента на 2015-а
Купуваме билети за всички влакове онлайн от есента на 2015-а / снимка: Sofia Photo Agency
Купуваме билети за всички влакове онлайн от есента на 2015-а
75226
Купуваме билети за всички влакове онлайн от есента на 2015-а
  • Купуваме билети за всички влакове онлайн от есента на 2015-а

До края на лятото на 2015 година системата за онлайн продажба на билети за БДЖ ще обхване всички направления и влакове в страната, това съобщиха за Дарик от железопътната компания.

В момента по електронен път могат да бъдат купени билети само за 18 влака, движещи по основните направления в страната. От БДЖ очакват повишаване на процента купени билети онлайн при обхващане на цялата железопътна мрежа.

6900 са билетите, които пътуващите с БДЖ са купили през интернет в рамките на почти година. Христо Иванов от компанията обясни, че това са доста добри резултати, като се има предвид, че само 18 влака са включени в онлайн системата.

"Сравнително има интерес, ежедневно има продажба на билети онлайн. В сравнение с многото влакове, които са в мрежата, това са само част, това е пилотен проект и става дума за определен брой влакове, така броят на пътниците, които купуват билети онлайн е достатъчен", каза той.

В момента билети могат да се купят за всички бързи влакове със задължителна резервация и някои от бързите влакове по основните направления в страната: София-Пловдив-Бургас и обратно; София-Карлово-Бургас и обратно; София-Горна Оряховица-Варна и обратно; София-Горна Оряховица и обратно; София-Благоевград и обратно; Пловдив-Варна и обратно, а отделно се продават и за двата нощни влака за спалните вагони, като те са по направленията София-Горна Оряховица-Варна и София-Пловдив-Бургас и обратно.

От БДЖ очакват завишаване на билетите, купени онлайн след като пуснат системата цялостно.