Заловиха 20-годишен мародер, опитал с пистолет обир на денонощен магазин
Заловиха 20-годишен мародер, опитал с пистолет обир на денонощен магазин / archive.dariknews

На 30 септември 2014г. около 5:50 ч. в РУП-Луковит е получен сигнал, че 20 минути по-рано неизвестн мъж е влязъл в денонощен хранителен магазин в града и с пистолет е заплашил продавачката, като е поискал оборота на магазина.

33-годишната жена е оказала съпротива, в резултат на което е била ударена по лицето от нападателя и той се е отдалечил в неизвестна посока без да отнеме никакви вещи от обекта.

Незабавно е сформиран екип от криминалисти, извършен е оглед и по "горещи следи" за срок от 24 часа е задържан 20-годишен жител на град Луковит, заподозрян за престъплението.
При направени последващи следствени действия, в дома обитаван от задържания са намерени дрехите, с които е бил облечен по време на извършването на престъплението, газов пистолет, три ловни патрона, един газ-сигнален пистолет 9 мм. марка "Арсенал" и 0.055 кг. канабис.

Полицаите са установили, че 20-годишния нападател е действал в съучастие със свой връстник, който също е задържан в РУП-Луковит.

По случая е образувано досъдебно производство и продължава работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата.