Йордан Йорданов инициира местен референдум относно шистовия газ и издигане на паметник на Цар Борис III в Балчик
Йордан Йорданов инициира местен референдум относно шистовия газ и издигане на паметник на Цар Борис III в Балчик / netinfo

На 21 септември Йордан Йорданов от "България на гражданите", втори в листата на Реформаторския блок за област Добрич, се срещна в Балчик съм симпатизанти и съмишленици от Белия град и Каварна. Обсъдени бяха актуални теми за България и региона, като проучванията за въглищен и шистов газ. В защита на интересите на местното население и гарантиране на сигурността му Йордан Йорданов предлага да се проведе местен референдум в област Добрич, чийто резултати имат правна стойност и ще покажат мнението на хората относно фракинга в Добруджа. На срещата в Балчик кандидат-депутатът обяви още едно свое предложение - да се издигне паметник на Цар Борис III в град Балчик в чест на връщането на Южна Добруджа в пределите на България. Идеята се прие с голям ентусиазъм и подкрепа от балчиклии.

В деня, в който България чества своята независимост - 22 септември, кандидатите за народни представители от Реформаторския блок положиха венец на паметника на Васил Левски в Добрич в знак на признателност към делото на Апостола. След това Йордан Йорданов в неформална обстановка разговаря с десетки добричлии по центъра на града и се запозна с техните проблеми. Като основен се открои закриването на големите предприятия в Добрич, които са осигурявали работа на местното население.

Във вторник и сряда Йордан Йорданов се срещна с жителите на селата Карапелит, Подслон, Гешаново, Ловчанци и Кочмар. Там най-големият проблем е липсата на работодатели и работни места, а в случаите, където ги има, те се оказват недостъпни за всеки и съществува напрежение на етническа основа при намирането на работа. В тази връзка Йордан Йорданов се ангажира като народен представител да работи за единството на българския народ и за равен шанс за кандидатстване за работа за всички.

На 25 септември Йордан Йорданов се включи в официалните празнични събития на Добрич - поднасянето на венци и цветя на Военното гробище, тържествената сесия на общинския съвет и откриването на изложбата на български художници, следвали и специализирали в Париж.

В същия ден бе открита и шатрата на Йордан Йорданов в центъра на Добрич - пред магазин "Валентина". До 3 октомври, петък, включително, от 10 до 18 часа той или негови поддръжници от листата ще бъдат там и ще разговарят с гражданите.

Йордан Йорданов може да бъде подкрепен с бюлетина номер 7 и префернция номер 2.

Купуването и продаването на гласове е престъпление