Ангел Найденов: Искаме в лицето на Въоръжените сили българските граждани да виждат гарант за сигурността на страната
Ангел Найденов: Искаме в лицето на Въоръжените сили българските граждани да виждат гарант за сигурността на страната / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Искаме да имаме армия, в която за хората да бъде чест да служат. Армия, за която военната професия и кариера са въпрос на престиж и достойнство, а хората в системата на отбраната да имат сигурност, спокойствие и предсказуемост. Искаме в лицето на българските Въоръжени сили българските граждани да виждат гарант за сигурността на страната. Това заяви водачът на листата на коалиция БСП Лява България във Варна Ангел Найденов на среща с областните ръководства на Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва.

Найденов подчерта, че за БСП е приоритет България да има модерна, професионална армия, осигурена със всичко необходимо, за да могат българските военнослужещи да изпълняват отговорностите и задачите си и по трите мисии на Въоръжените сили.

На срещата с представителите на СОСЗР, Найденов коментира и решението на служебното правителство да бъдат върнати старите условия за пенсиониране на военнослужещите и служителите в системата на МВР. Той го определи като цинично и добави, че работата на служебния кабинет е да подготвя предсрочните парламентарни избори, а не да се занимава с условията за пенсиониране.

С действията си за пореден път служебното правителство дестабилизира системата на отбраната, респективно военнослужещите. Възмутително е не само решението, но и липсата на реакция от страна на служебния министър на отбраната. Това каза бившият военен министър и беше категоричен, че е необходима обща реакция, за да бъде преразгледано това решение и да бъдат защитени интересите на хората в системата на сигурността и отбраната.